Damat Bohçası Neler Konur? İçindekiler Listesi

Damat Bohçası Nedir?

Bohça, önemli geleneklerden biridir. Nişan bohçası olarak da bilinen damat bohçası, kız tarafının hazırlayıp damada hediye ettiği ürünlerden oluşur. Hazırlarken oldukça titiz davranmak gerekir. İçindeki her bir ürünün damadın kullanabileceği ürünler olmasına dikkat edilmelidir. Bu yüzden özellikle hoşuna gideceği modeller tercih edilerek hazırlanması gerekir. Söz merasiminin ardından damat bohçası hazırlanabilir. Bu durum yine de yöreden yöreye farklılık gösterir. Gelin tarafı dilerse nişan gününde veyahut daha sonrasında belirledikleri bir günde bohçayı takdim edebilir. Damat bohçası bütçe baz alınarak hazırlanmalıdır. Bohçaya konulacaklar liste şeklinde hazırlanıp gerekli fiyat araştırmaları yapılarak alınmalıdır. Kaliteden ödün vermeyecek şekilde israftan da kaçınarak çok yeterli damat bohçası hazırlanabilir.

Damat Bohçası Neler Konur?

Bir erkek için olmazsa olmaz kıyafetlerin başında gömlek ile pantolon gelir. Bu yüzden damat bohçası gömlek ve pantolon olmadan düşünülemez denebilir. Erkekler için şık pijama takımları da bohçada yerini alır. Damat iç çamaşırı seti de konulması gerekenlerden biridir. Bornoz ve havluya ek olarak kişisel bakım ürünleri eklenebilir. Gelin, damadın sıklıkla kullandığını bildiği çeşitli bakım ürünlerinden derleyerek damat bohçasına katabilir. Kol saati damat bohçası içinde yer almak zorunda değildir. Bazı yörelerde nişan sırasında damat geline set hediye ederken gelin de damada kol saati armağan eder. Eğer nişanda verilmeyecekse bohçanın içine koyularak hediye edilebilir. Gömleği tamamlayacak kol düğmeleri de bohçada yerini alacaklar arasındadır. Damat bohçasına ne girer liste halinde sıralayalım:

Damat Bohçası İçindekiler Listesi

  • Gömlek ve Pantolon

Günlük hayatta giyilebilecek tarzda gömlek ve pantolon modellerinden en azından birer adet bohçada yer almalıdır.

  • Kol Düğmeleri

Kol düğmeleri gömleğe uygun olarak seçilebilir. Son zamanlarda moda olan harfli kol düğmeleri damat bohçası için oldukça şık bir seçenektir.

  • Damat Kişisel Bakım Ürünleri

Burada esas olan damadın ne kullandığını bilmektir. Sevdiği ve günlük hayatta sık kullandığı kişisel bakım ürünlerinden koymak oldukça mantıklı olacaktır.

  • Damat Havlu - Bornoz Takımı

Damat bohçası için havlu ve bornoz olmazsa olmazlardan biridir. Yeni evliler için özellikle tasarlanan modellerden de tercih edilebilir.

  • Damat Pijama Seti

Şık ve rahat pijama modellerinden derlenerek en az iki çift damat bohçasına koyulabilir.

  • Damat Terliği

Birbirinden şık terlik modelleri de damat bohçasının demir başlarından biridir.

  • Damat İç Çamaşırı Takımı

Gelin bohçasında da yer alan iç çamaşırı takımı erkek bohçasında da yerini alır.

  • Cüzdan Seti

Günlük hayatta severek kullanılabilecek bir cüzdan seti ile damat bohçası taçlandırılabilir.

  • Damat Saati

Damat saati nişan merasiminde takılmadığı takdirde bohçaya ilave edilebilir.

DAMAT BOHÇASI NASIL HAZIRLANIR?

Damat bohçası hazırlarken dikkat edilecek bazı hususlar vardır. Öncelikle hazırlık yapmadan evvel damat bohçası listesi iyice incelenmelidir. Tüm ürünler için bir maliyet çıkarılıp ne kadar bütçe ayrılacağının belirlenmesi faydalı olacaktır. Damat bohçası valiz ya da kutuya hazırlanabilir. Şık bir ahşap kutuyla hazırlanabileceği gibi küçük ya da orta boy bir valizle de hazırlanması uygundur. Bohça tamamlandığında dışı süslenmelidir. Abartıya kaçmamak için damat bohçası süslemesi sade bir tülle yapılabilir. Bu şekilde sade ve şık bir bohça oluşturulmuş olur.

DAMAT BOHÇASI SÜSLEME

Damat bohçası süslemesi oldukça basittir. Kutuda ya da valizde hazırlanması fark etmeksizin bohça kurdeleyle süslenebilir. Sadece tülle sarılıp bağlanarak da süsleme yapılması uygundur. Bazı yörelerde bohçanın çok süslenmesi damada verilen değeri gösterir. Bu gibi bir durumda bohçanın oldukça iyi süslenmesine dikkat etmek yerinde olacaktır. Bunun için damadın ailesinin örf ve adetleri dikkate alınmalıdır.

 

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683711516,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/gelinlik/damat-bohcasi-neler-konur-icindekiler-listesi-3547","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}