Gelin Bohçası Nasıl Hazırlanır? İçindekiler Listesi

Gelin Bohçası Nedir?

Geline düğünden evvel damat ve ailesi tarafından çeşitli ürünlerin özenle seçilerek hediye edilmesi geleneğine gelin bohçası denir. Ülkemizin her bölgesinde farklı gelenek ve adetler mevcuttur. Gelin bohçası da yöreden yöreye değişen bir şeydir. Bazı yörelerde nişandan sonra verilirken bazılarında nişan merasimi için gidildiği sırada verilir. Eğer gelin farklı bir şehirdeyse işleri kolaylaştırmak açısından nişan ya da söz esnasında armağan etmek daha doğru olacaktır. Gelin bohçasında ne olur sorusu da oldukça araştırılanlar arasındadır. Bohçanın içinde gelinin kullanmaktan keyif alacağı şeyler olmalıdır. Bu yüzden zevkini ve tarzını bilmek önemlidir. Geline takdim ederken süslü kutularda, özenle hazırlanmış olması gerekir. Gelin bohçası faydaları arasında iki tarafın kaynaşması ve muhabbetin oluşması yer aldığı için önemli geleneklerden biri olma niteliği taşır.

Gelin Bohçasında Neler Olur?

Gelin bohçasında gelinin severek kullanacağı ürünler olması gerekir. Çünkü bohçanın amacı çiftlere yardımcı olmak ve evliliği kolaylaştırmaktır. Bu yüzden her ürünün düşünülerek seçilmesi elzemdir. Gelin bohçasında terlik, pijama ve banyo seti olmazsa olmaz ürünler arasında yerini alır. Bunun ardından bohçaya gelinin sürekli kullandığı ya da sevdiği notaları içeren bir parfümü eklemek gerekir. Her kadının olmazsa olmazı ayna da bohçada olması gerekenler arasında yerini alır. Aynaya şık bir tarak da eşlik edebilir. Güzel ve kullanışlı iç çamaşırları bohçaya konulanlar arasındadır. Gelin bohçası gecelik takımları ile de taçlandırılabilir. Ardından kaliteli ürünlerden oluşan bir makyaj seti de bohçaya konulması gerekenlerdendir. Sabahlık takımı konulabilir. Son olarak bir adet seccade ve namazlıkla beraber yazma da konularak bohça tamamlanır.

Gelin Bohçası Nasıl Hazırlanır?

Gelin bohçası hazırlamak oldukça kolaydır. Öncelikle bir liste yapılması gerekir. Sonrasında gelinin tarzı baz alınarak ürünler seçilir. Mutlaka fiyat araştırması yapılmalıdır. Alınacak ürünlerde kaliteden kaçmamak elzemdir. Bununla beraber bütçe dışına da çıkmamak gerekir. Bu yüzden hep fiyatın makul olması hem de kaliteli olması gelin bohçası hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şeydir. Gelinin tarzını ve zevkini en iyi damat bilir. Bundan ötürü alışveriş yapılırken gelinin kaynanasına ve görümcesine damadın da eşlik etmesi daha doğru olacaktır. Sonrasında alınan tüm ürünler güzel ve özenli bir şekilde ya valize ya da hoş bir sandığa koyularak süslenir ve bu şekilde gelin evine götürülür.

Gelin Bohçası İçindekiler Listesi

  • Gelin terliği

Terlik her evde kullanılan rahat ayakkabılardır. Gelin terliği gelin bohçası içerisinde mutlaka yer alması gerekenlerden biridir. Gelinin ayak numarasına göre evde rahatlıkla kullanabileceği bir terlik seçilebilir.

  • Gelin parfümü

Damat kendi beğendiği bir kokuyu koyabileceği gibi gelinin kullanmış olduğu parfümü de koyabilir.

  • Ayna ve Tarak Seti

Ayna geçmişten beri kadınlara armağan edilen en değerli hediyelerden biridir. Onu değerli kılan da verilen kişiye “sana verebilecek senden daha güzel bir şey bulamadım” mesajı içermesidir. Bu yüzden gelin bohçasında da yerini alır.

  • Gelin Bornoz Banyo Takımı

Çeyiz için özel olarak tasarlanıp satılan birçok bornoz ve havlu çeşidi mevcuttur. Gelinin zevki baz alınarak bir takım bornoz koymak hoş bir hareket olacaktır.

  • Gelin çamaşır takımı

Birçok iç çamaşırı takımı mevcuttur. Gelini utandırmamak adına erkek tarafının bohçayı hazırlarken günlük ve rahat çamaşır takımlarından koyması daha doğrudur.

  • Gelin makyaj seti

Her kadın az çok makyaj yapar. Günlük hayatta kullanmasa dahi özel günlerde daha güzel görünmek adına mutlaka ufak dokunuşlarda bulunur. Makyajın demir başlarından sayılan rimel, ruj ve far alınarak gelin bohçasına koyulabilir.

  • Gelin gecelik sabahlık takımları

Tıpkı iç çamaşırında olduğu gibi gelini utandırmamak için gecelik takımı da çok uç modellerden seçilmemelidir. Zira gelin bunu kendisi alacaktır. Normal sabahlık ve gecelik takımlarından bir adet koymak yeterlidir.

  • Gelin seccade takımı

Dini vecibeleri yerine getirmek önemlidir. Gelin bohçası namazlık takımı içinde olacak şekilde takdim edildiğinde tam manasıyla tamamlanmış olur.

Gelin Boçası Süsleme

Gelin bohçası süsleme kurdele ile yapılabilir. Geniş bir kırmızı ya da pembe kurdele, hazırlanan sandık ya da valize şekilli bir şekilde özenle bağlanır. Birden fazla bohça hazırlanabilir. Bir sandıkla bir valiz olacak şekilde de gelin bohçası yapılabilir. Burada en önemli husus erkek tarafının bütçesidir. Bütçeyi aşmadan gelin bohçası listesi temin edilerek şık bir şekilde geline armağan edilir. Gelin bohçası süslerken tül de kullanılabilir.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683711521,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/gelinlik/gelin-bohcasi-nasil-hazirlanir-icindekiler-listesi-3544","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}