Gelinliğe uygun duvak seçimi nasıl yapılır?

Hayali kurulan gelinliği seçtikten sonra sıra duvak seçimidir. Duvak seçimi en az gelinlik kadar önemlidir. Duvak seçerken gelinlik modeli önemli bir ölçüttür. Ancak duvak seçerken gelinliği gölgede bırakmamasına da özen gösterilmelidir. Gelinliğin rengine göre seçim yapmak en doğru olandır.

Hayali kurulan gelinliği seçtikten sonra sıra duvak seçimidir. Duvak seçimi en az gelinlik kadar önemlidir. Duvak seçerken gelinlik modeli önemli bir ölçüttür. Ancak duvak seçerken gelinliği gölgede bırakmamasına da özen gösterilmelidir. Gelinliğin rengine göre seçim yapmak en doğru olandır. Krem tonlarda bir gelinlik seçilmişse duvakta krem olmalıdır. Aksi taktirde kötü bir görünüm oluşturur. Gelinliğin modeli, işlemesi, süslemeleri duvak seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Ancak buna geçmeden önce duvak modellerini tanımakta fayda vardır. Duvak tipleri duvağın uzunluğuna göre isimlendirilir. İlk olarak kafes duvak modeli son dönemlerde popüler olmuş vintage duvak olarak bilinen duvaktır. Sadece yüzü kapatır. İnce tül ve fileden yapılır. Nikah merasimlerinde ve özel tarihi mekanlarda evlenecek olan gelin adayları için idealdir. En çok tercih edilenler arasında yerini alan duvak modeli ise omuz hizasında duvaktır. Genellikle 45-50cm uzunluğunda tül kumaş kullanılır ve omuz hizasında biter. Sırt dekolteli gelinlik tercih edilmişse dekolteye vurgu yapmak için bu model tercih edilebilir. Dirsek hizasında duvak modeli adını dirsek hizasında bitmesinden alır. Çoğu gelinlik modeliyle uyumlu olmakla birlikte en çok tercih edilenler arasındadır. En çok tercih edilen bir diğer duvak modeli ise parmak ucu duvak modelidir. El parmak uçlarına kadar uzanan duvak gelinliği gölgelemez ve en uygun görünümü verir. Her gelinlik modeline uyum sağlamakla birlikte en çok balık model gelinliklerde tercih edilmektedir. Diz hizasında duvak modeli ise ne kısa ne uzun orta boyda duvak isteyen elin adaylarının tercihidir. Kabarık olmayan minimal gelinlikler için doğru bir alternatiftir. En uzun duvak modelleri içerisinde yerini alan şapel duvak modeli yaklaşık iki buçuk metredir. Gelinliğin etek ucundan 15 cm kadar uzundur. Romantik bir görünüm yaratmasının yanı sıra bol işlemeli gelinliklere de çok yakışacaktır. Duvak seçiminde bir diğer model ise katedral duvak modelidir. En az üç metre olan bu model tül veya kenar suyu olan dantellerle tasarlanır. Görkemli bir düğün girişi için idealdir.
Duvak modellerini tanıdıktan sonra gelinliğe göre tercih edebiliriz. Sade gelinlik modelleri için duvak seçimi tercihi dirsek ve parmak ucu hizasında olmalıdır. Biri uzun biri kısa olarak takılan duvaklar düğün gününde harikulade görünmesini sağlayacaktır. Uçlarında dantel olan gelinlikler oldukça şık ve dikkat çekicidir. Dantel detaylı gelinlik modelleriyle harikulade bir siluet oluşturur. Duvak seçiminde önemli bir diğer kriter etek boyuna göre duvak seçmektir. Uzun gelinlikler için hemen hemen her duvak tipi uygundur. Uzun duvak seçiminde mutlaka duvak etek boyunu 15 cm geçmelidir. Aksi halde havada bir görüntü oluşturacaktır. Yüz şekli duvak kullanımı için belirleyici bir diğer kriterdir. Oval yüz şekline sahip gelin adayları istediği duvağı kullanmakta özgürdür. Kusursuz yüz hatları sayesinde elmacık kemikleri her aman ön planda olacaktır. Kare yüz tipine sahip gelin adayları için ise yüzü daha uzun gösterecek saç ve duvak modelleri seçilmelidir. Örneğin rahibe modeli en ideal tercih olacaktır. Yuvarlak yüz tipine sahip gelin adayları için yanlardan dökülen şapel veya katedral duvak modellerini tercih edilmelidir.
Düğün mekanı duvak seçimi için belirleyici bir diğer kriterdir. Düğün mekanına uygun duvak seçimi yapmak, hareket ederken özgür olmayı da kolaylaştıracaktır. Kır bahçesinde olacak bir düğün için dirsek ya da omuz hizasında duvak tercih edilmelidir. Havuz başında bir düğün merasimi düzenleyenler için dans pisti dar olacağından kısa duvak modelleri tercih edilmelidir. Uzun bir duvak seçiminde ısrarcıysak iki farklı duvak kullanılabilir. Düğün girişinde uzun duvak nikah merasiminden sonra kısa duvak tercih edilebilir. Tarihi mekanda dünya evine girecek gelin adayları için ise kesinlikle şapel duvak seçilmelidir.
Duvak seçimi gecenin keyfini çıkarmak ve rahat hareket etmek için gelinliğin modeline, düğün mekanına ve mevsime göre tercih edilmelidir. Böylece harikulade bir görünüm elde edilir.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683707198,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/gelinlik/gelinlige-uygun-duvak-secimi-nasil-yapilir-1962","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}