Gelinlik altına ne giyilir?

Düğün gününüz için gelinliğinizi, duvağınızı seçtiniz; hatta ayakkabınız bile hazır. Gelin başının nasıl olacağına aylar öncesinden karar verdiniz. Tüm hazırlıklar tamam… Peki, gelinliğinin içine giyeceğiniz iç çamaşırlarını seçtiniz mi? Korse mi, jartiyer mi, penye mi saten mi, askılı mı yoksa straplez mi?

Gelinliğin içine ne giyilir bilmiyorsanız, hangi gelinliğe hangi iç çamaşırı yakışır bir bakalım ve ‘gelinliğin altına nasıl iç çamaşırı giyilir?’ sorusunun yanıtını birlikte arayalım.

Gelinlik Tipine Göre İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?

Bembeyaz elbisenin içinde, tüm gözler üzerinizdeyken dantelli askıları bulunan gelinliğinizin içinden beyaz bir sütyen askısının görünmesi oldukça rahatsız edici olabilir. Yalnız düğünde, gelinliğin içindeyken değil; düğün sonrası gelinlik fotoğraflarına bakarken bile bu sütyen askısını görmek sizi çok üzebilir. Özenle seçtiğiniz gelinliğin içinde kusursuz bir görünüme sahip olmak istiyorsanız gelinliğin altına giydiğiniz iç çamaşırı seçiminde de özenli davranmalısınız.

İç çamaşırı seçimi yaparken öncelikle gelinliğin tipine göre seçim yapmalısınız. Straplez gelinlik modelleri için sütyen seçimini, straplez sütyenlerden yana kullanmalısınız. Bazı straplez sütyenler kayma yapabilir. Gelinliğinizin içinde sütyenin aşağı doğru kayması çok rahatsız edici olabilir. Bu yüzden kaliteli ve bedeninize uygun bir straplez sütyen kullanmalısınız. Straplez sütyen modellerinin iç kısmında bant bulunan çeşitleri, sütyenin vücuda tam oturmasını sağlar. Tercihinizi bantlı modellerden yana kullanarak sütyenin kayma sorununun önüne geçebilirsiniz.

Sırt dekolteli gelinlik modelleri için dekolte sütyen takımlarını kullanabilirsiniz. Askıları sırtın biraz altında birleşen dekolte sütyen çeşitleri hem dekolteden görünmez hem de göğüsleri toparlayarak gelinliğin içinde biçimli durmasını sağlar. Gelinliğinizin derin bir sırt dekoltesi varsa göğüslere yapışan ve sırt bölümü olmayan ten silikon sütyen modelleri kurtarıcı olabilir.

A form ya da prenses model bir gelinliğiniz varsa iç çamaşırı seçimi konusunda daha özgürsünüz. Bu tipteki gelinliklerin içinde; vücudun iç kısmını saran seksi ve romantik büstiyer takımları ile dantel sütyen ve külot takımlarını kullanabilirsiniz.

Tesettür gelinliklerin altına iç çamaşırı seçimi yapmak daha kolaydır. Gelinlik jartiyer ve büstiyer takımları tesettür gelinliklerin altında oldukça şık durur. Tesettür gelinlik modellerinin içine straplez sütyen yerine hem rahatlık açısından hem de göğüslerin daha biçimli durması açısından askılı sütyen tercih etmek daha uygun bir seçim olabilir.

Gelinlik Jartiyer Modelleri

Gelinlik jartiyer modelleri, gelinlik altında oldukça seksi ve şık durur. Jartiyer, gelinlik altına çorap kullanmak isteyenler için de oldukça uygun bir seçenektir. Straplez ya da askılı farklı tipte pek çok gelinlik jartiyer vardır. Balık tipi bir gelinlik giyecekseniz gelinlik altına iç çamaşır olarak sade bir  gelinlik jartiyer tercih edebilirsiniz.

Kabarık ve kalın askılı ya da kısa kollu gelinlik modellerinin içinde, dantelli ve fırfırlı jartiyer modellerini tercih edebilirsiniz. Jartiyer, gelinlik altı için en çok tercih edilen iç çamaşırı modellerinden biridir.  Jartiyer seçimi yaparken gelinliğinizin renk tonuyla birebir uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Bembeyaz bir gelinliğin altında ekru bir gelinlik jartiyer pek hoş durmayabilir.

Gelinlik altına iç çamaşırı seçimi yaparken rahatlığa da önem vermeniz gerekir. Gelinlik içinde tamamen dantellerden oluşan bir sütyen ve tanga oldukça seksi olsa birkaç saat sonra kaşıntı yapabilir ya da rahatsız hissetmenize neden olabilir. Ten silikon sütyen, göğüs uçlarını gelinlik içinden hiç belli etmese de silikon alerjiniz varsa düğün gününüzü kabusa çevirebilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız; gelinlik içi sütyen ve gelinlik altına iç çamaşır takımlarını düğün öncesi birkaç saat boyunca giyebilir ve gelinlik iç çamaşırlarınızın rahatlığını test edebilirsiniz.

Gelinlik altına jartiyer ve iç çamaşırı seçerken vücut tipine uygun bir seçim yapmalısınız. Örneğin; küçük göğüslere sahipseniz; gelinliğin içinde göğüslerinizin daha dolgun ve biçimli durması için push up ve destekli sütyenler seçebilirsiniz. Bel bölgenizdeki fazlalıklardan şikayetçiyseniz; korseli büstiyer takımları ile gelinlik jartiyer çeşitleri, gelinliğin içinde kendinizi daha fit hissetmenizi sağlayabilir. Yüksek bel külotlar da fazlalıkları saklamak için uygun bir seçimdir.  

Düğün gününüzde şık ve rahat hissetmeniz için gelinliğin içine giydiğiniz iç çamaşırını doğru seçmek oldukça önemlidir. Henüz gelinliğinizi seçmediyseniz farklı tipteki en güzel gelinlik modelleri ile abiye ve nişanlık çeşitlerini Yeşim Gelinlik’te bulabilirsiniz.
 

 

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683711491,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/gelinlik/gelinlik-altina-ne-giyilir-2391","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}