Gelinlik Nasıl Yıkanır?

Yeni bir hayata adım attığınız düğün gününüzün simgesi gelinliğinizi, düğün sonrasında saklamak isteyebilirsiniz. Gelinliğinizin temizliği için kuru temizleme yöntemini kullanabilirsiniz. Evde kendi imkânlarınızla temizlemek istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri kullanabilir ve hangi detaylara dikkat etmeniz gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gelinlik Yıkama İşleminden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gelinlik seçerken tarzınıza ve beğeninize uygun olması kadar kumaş seçimine dikkat etmeniz de önemli bir ayrıntıdır. Leke tutmayan ve çabuk kırışmayan kumaş kullanılarak tasarlanan gelinlik modelleri ile hem düğün gününüzü daha keyifli hem de sonrasında gelinlik temizliğini daha kolay hale getirebilirsiniz. İşte gelinlik yıkama işleminden önce dikkat etmeniz gereken noktalar:

  • Gelinlik kumaşları genellikle ipek, dantel ve saten gibi hassas yapıya sahiptir. Bu nedenle gelinliğinizi yıkamadan önce kumaş yapısını dikkatle incelemeli ve kumaşa uygun yıkama yöntemi seçmelisiniz.
  • Gelinlik üzerinde leke varsa lekelerin yerini tespit etmeli, eğer çıkarmakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız kumaşı yıpratmamak için kuru temizlemeyi tercih etmelisiniz. Lekeler üzerinde etkili bir çamaşır deterjanı ya da çamaşır suyu kullanmak yerine sirke ve sodayı uygulayabilirsiniz. Doğal ürünler olduğu için kimyasal temizleyicilere gerek kalmadan lekeleri çıkarmak mümkün olabilir.
  • Çok katmanlı etek yapısına sahip bir gelinliğiniz varsa leke çıkarma uygulamasından önce katmanlar arasına havlu koyabilirsiniz. Böylece diğer katmanların lekelenmesini engelleyebilir ve aynı zamanda havlunun lekeyi emerek çıkarmasına yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Gelinlik yıkama işlemini vakit kaybetmeden yapmanız lekelerin kumaşa işlenmesini önleyerek işinizi kolaylaştırabilir.

Gelinlik Yıkama Aşamaları

Doğru malzemeler ve doğru yöntemlerle gelinliğinizi temizleyebilir ve uygun bir şekilde kurutarak muhafaza edebilirsiniz. Aşağıdaki gelinlik yıkama aşamaları işinizi kolaylaştırabilir.

  • Gelinliğin tamamını yıkamadan önce lekelerini temizlemenizde fayda var. Lekelerin yayılmasını önlemek amacıyla diş fırçası kullanabilirsiniz. Sirkeli, sodalı ya da seçtiğiniz özel bir temizleyici ile lekeleri bastırmadan diş fırçası yardımıyla ovalayın.
  • Gelinliğin en çok kirlenen bölümü kuşkusuz etekleridir. Etek uçlarını temizlemek için derin bir leğen ya da banyo küvetinizi kullanabilirsiniz. Küveti ılık su ile doldurup uygun bir temizleyici ile köpürtün ve ardından gelinliğinizin etek uçlarını suya batırın. Birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe etek uçlarını ovalayıp toz ve kirden arındırın.
  • Lekelerinden arındırdığınız gelinliğinizin tamamını yıkamak için elde yıkama ya da çamaşır makinesini tercih edebilirsiniz. Elde yıkama işlemi için küveti ılık sabunlu su ile doldurun ve kumaşa hasar vermeden yumuşak hareketlerle ovma işlemi yapıp bol su ile durulayın. Eğer makineye atacaksanız hassas kumaşlara özel programı seçebilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında kesinlikle sıcak su kullanmayın.
  • Yıkama işleminden sonra gelinliğinizi kurutmak için kurutma teli kullanabilirsiniz. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda gelinliğinizi kendi kutusu içinde katlayıp muhafaza edebilir ya da özel koruyucu bir ekipmana sararak gardırobunuza asabilirsiniz.

Sararan Gelinlik Nasıl Temizlenir?

Gelinliğiniz havasız ve nemli bir ortamda muhafaza edilirse rengi sararabilir. Rengini açmak için gelinliğinizi kumaşa zarar vermeyen beyazlatıcı deterjan kullanarak temizleyebilirsiniz. Elde yıkayabileceğiniz gibi çamaşır makinesinde gelinliğinizi ters çevirerek hassas programda yıkayabilirsiniz. Gelinliğin sararmasını önlemek için muhafaza ettiğiniz ortamın nem almadığından emin olmanızda fayda var. Aynı zamanda kâğıda sarıp özel kutusunda saklayarak dayanıklılığını artırabilirsiniz.

Kadınların en güzel gününün en önemli simgesi olan gelinlik modelleri farklı tasarımlarıyla göz doldurur. Hayatınızın dönüm noktası olan bu önemli gününüzde kendinizi özel hissetmenizi sağlayan gelinlik çeşitlerine Yeşim Gelinlik avantajlarıyla sahip olabilirsiniz. Tesettür, Helen, balık, prenses gibi birbirinden farklı ürün yelpazesi ile genç kızların rüyasını süsleyen gelinlik modelleri Yeşim Gelinlik’in ayrıcalıklı dünyasında sizleri bekler. Siz de düğün gününüzü daha keyifli hale getirebilir Yeşim Gelinlik fırsatlarından yararlanarak bedeninize ve tarzınıza uygun gelinliği kolayca satın alabilirsiniz.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683711494,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/gelinlik/gelinlik-nasil-yikanir-2394","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}