Gelinlik Ne Zaman Alınmalı?

Evlilik aşamasında her detayı olduğu gibi gelinlik seçimini de aceleye getirmemek gerek. Hem tarzına hem de bütçene hitap eden gelinlik modelleri arasından mükemmel ve içine sinen gelinliği giymek istiyorsan düğüne 3 ay kala her şeyin hazır olmalı.

Düğün hazırlığı yapan bütün kadınlar, her şeyin kusursuz olması için büyük özen gösteriyor. Bu süreçte en zorlanılan bölüm hiç şüphesiz gelinlik seçimi oluyor. Özellikle “gelinlik ne zaman alınmalı?” ve “diktirsem ne kadar sürede hazır olur?” gibi birçok soruyla baş başa kalabilirsin.  Her şeyden önce gelinlik modeline karar vermelisin. Düğün temana ve bütçene uygun bir model belirlemen senin için faydalı olacaktır. Her kadın gibi hayalini kurduğun bir gelinlik modeli olsa da o an gelip çattığında şartlar ve fikirlerin de değişmesiyle tercih yapmak daha da zor olabilir. Ama en mutlu gününde mükemmel görünmek en doğal hakkın. Evlilik teklifi aldıktan sonra araştırmalara başlasan iyi olur. Çünkü kararsızlıklarla dolu bir süreç seni bekliyor olacak…

Gelinlik Bakmaya Ne Zaman Başlanmalı?

Son dönemde belirli markaların gelin adaylarına sunduğu hazır gelinlikler sayesinde en doğru modeli bulmak daha kolay oluyor. Birbirinden farklı gelinlik modellerini denedikten sonra kendi vücut tipine en çok yakışan gelinliği bulabilirsin. Seçtiğin model üzerinde birkaç küçük dokunuş yaptırarak hayal ettiğin gelinliğe sahip olabilirsin. Gelinlik seçiminde genellikle ya çok erken ya da çok geç kalındığı düşünülür. Aslında dikkate alman gereken tek nokta düğün tarihin. Düğüne yaklaşık 1 sene gibi uzun bir süre varsa panik yapmana gerek yok. Ama yine de birçok markanın gelinlik koleksiyonlarına göz atabilirsin. Bu süre içinde gelinlik modelleri incelemeye başlaman seni daha sonraki kararsızlardan biraz olsun kurtarabilir. Böylelikle hem tarzına hem de vücuduna yakışan modeli bulabilir, gelinlik kumaşları konusunda daha çok fikir sahibi olabilirsin.

Özel Dikim İçin Ne Kadar Süre Gerekli?

Bazı gelinlik markaları, yeni yıla girdikten sonra son koleksiyonlarını tanıtırlar. Eğer düğüne daha çok varsa en moda gelinlik modellerinin olduğu koleksiyonları incelemek için acele etmeyebilirsin. Fakat bu sürede ilgini çeken bir gelinlik olursa tabii ki deneyebilirsin. Çok fazla alternatif görmen aklını daha çok karıştırabilir. Çemberi biraz daraltarak karar aşamasını kolaylaştırabilirsin. Yavaş yavaş aklında bir model şekillendiyse sadece o tarz üzerinden denemelere devam edebilirsin. Bütün denemeler ve araştırmalar sonucunda hayal ettiğin gelinliğe ulaşamıyorsan o halde tercihini özel dikim gelinlik modelinden kullanmak zorundasın. Bunun için en az 6 ay gibi bir süre ayırmak gerekiyor. Bu süreden hemen önce dikimi gerçekleştirecek olan tasarımcıyı belirlemen gerek. Böylelikle dikim ve provalarını rahatlıkla atlatabilirsin. Terzi veya tasarımcı seçiminde tavsiye almış olsan da o kişinin tüm işlerini ve modellerindeki kaliteyi araştırmayı mutlaka unutmamalısın. Tercihini hazır gelinlikten yana kullanacak olan gelin adayları, çok kolay seçim yapacağını düşünüp işi son güne bırakabiliyor. Ama atlanmaması gereken bir nokta var. Gelinlik hazır olsa da kişinin üzerine kusursuz şekilde oturması için birçok tadilat işlemi gerekebiliyor. Gelinliğin modeline göre bazen bir provada hazır olurken bazen de birden çok prova istenebiliyor.

Evlilik aşamasında her detayı olduğu gibi gelinlik seçimini de aceleye getirmemek gerek. Hem tarzına hem de bütçene hitap eden gelinlik modelleri arasından mükemmel ve içine sinen gelinliği giymek istiyorsan düğüne 3 ay kala her şeyin hazır olmalı. Düğün sezonu olarak bilinen ilkbahar ile sonbahar arasında kampanyalar pek göze çarpmaz. Sezon bittikten sonra gelinlik markaları, dikkat çeken indirimler yapabilir. Böylelikle gelinliğini önceden seçerek daha uygun fiyata satın alabilirsin. Düğün hazırlıkları aşamasında hızlı şekilde kilo veriyorsan provalara daha sık gitmeli ve düğün tarihin yaklaşırken kilonu sabitlemeyi deneyebilirsin.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683711499,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/gelinlik/gelinlik-ne-zaman-alinmali-2397","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}