Hayat arkadaşınızı bulduğunuzda sırasıyla geçeceğiniz birkaç basamak olur. Nişan, çiftler evlenmeye karar verdiğinde tanışma faslından sonraki adımdır. Burada hem aileler iyice kaynaşır hem de çift yüzükleri takılır. Nikâh öncesi yüzükleri parmaklarına takan çiftler esasında söz vermiş olurlar. Bundan yola çıkarak nişan töreni için söz merasimi diyenler de vardır. Bazı kesimlerde söz daha küçük çaplı ve aile arasındayken nişan birçok davetlinin de bulunduğu alanda gerçekleşir. İlişkinin bir nevi adını koymak olarak nitelendirilen nişan merasiminde hangi tarafın ne alacağı da hem aileler hem çiftler tarafından irdelenmeye başlar. Doğrusu kız ya da erkek tarafının bir şeyler yapıp yapmayacağı yöreden yöreye değişkenlik gösteren bir durumdur. Bazı bölgelerde yapılan nişan törenlerinde her şeyi kız tarafı üstlenir. Daha masraflı olan düğün damat tarafından karşılanır. Günümüzde örf adetleri yerine getirmemeyi tercih eden çiftler de vardır. Bazı kişiler tek bir tarafın üstüne yıkmayıp masrafları bölüşür. Buna benzer şekilde bazı yörelerde de kız tarafı kadar erkek tarafı da nişan için bazı hazırlıklar yapar. Örneğin gelin nişan yüzüğü damat tarafından alınırken damat nişan yüzüğü ise gelin tarafından alınır. Peki, nişan elbisesini kim alır? O gün giyilecek elbise her kız için özeldir. Geline nişan elbisesi damat tarafından alınır. Kıyafeti kayınvalide ile alabileceği gibi partneriyle de alabilir. Eğer kayınvalideyle alınırsa ödemeyi kaynana yapmış olur. Her halükarda nişan elbisesini damat almış olur.
Nişan kıyafetini kimin alacağını netleştirdiğimize göre şimdi de elbisenin nasıl olması gerektiğine değinelim. En özel ve kıymetli günlerden biri olan nişan gününde giyilecek elbise de bir o kadar özeldir. Seçimi çok iyi yapmak gerekir. Öncelikle nişanın yapılacağı mekân netleştirilmiş olmalıdır. Eğer evde nişan yapılacaksa elbise seçimi daha sade ve şık olur. Fakat nişan için mekân tutmak daha mantıklı geliyorsa o zaman dikkat çekici bir elbise giyilebilir. Ev ortamında gerçekleşen nişan için çok uzun bir elbise seçmemek gerekir. Çünkü uzun elbise kalabalıkla beraber darlaşan evde hareket imkânınızı kısıtlar. Yürümenizi dahi zorlaştırabilir. Aynı şekilde kabarık nişan elbisesi de salon nişanı için tercih edilmelidir. Zira tıpkı uzun elbise gibi problem yaşamaya sebep olabilir. Nerede olursa olsun elbisenin günlük bir kıyafet olarak seçilmemesi gerekir. Saçlarla ve ayakkabıyla uyum içinde olacak bir elbise tercih edilmesi asil görünüm için yerinde olacaktır. Bununla beraber nişan elbisesi vücut tipine göre seçilirse daha estetik olabilir. Basenleriniz varsa onları kamufle etmek için belden itibaren bollaşan bir elbise seçebilirsiniz. Elma tipi vücuda sahipseniz göğüs altından itibaren çan şeklinde gelen bir elbise size oldukça yakışacaktır. Boyunuzun kısa olmasından şikâyetçiyseniz uzun nişan elbisesi modelleri tercih edebilirsiniz. Bacak boyunuzu uzun göstereceği için olduğunuzdan daha boylu görünmenizi sağlayacaktır. Nişanda tarlatan giymek bazılarına biraz abartı gelebilir. Eğer nişanın yapılacağı ortam bunu kaldırıyorsa abes olmayacaktır. Nişan elbisesi çeşitleri arasından hangisi içinize sinerse sizin için en doğru seçeneğin o olduğunu asla unutmamanız gerekir. Mümkünse elbisenizi almaya sadece müstakbel eşinizle çıkmanız daha doğru olacaktır. Bu şekilde gereksiz müdahalelerden de korunmuş olursunuz.
Nişan elbisesi rengi kişinin zevkine göre değişkenlik gösterebilir. Siyah hem asilliğinden hem de zayıf gösterdiğinden normalde oldukça sevilen bir renktir. Fakat nişan günü siyah elbise giymek biraz garip gelebilir. Çünkü bu renk asil olduğu kadar matemle eşleştirilen bir renk olma özelliğindedir. Nişanda siyah elbise giymek bazı yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Gelinlerin canlı ve yüksek enerjili renkler giymesi doğru olacaktır. Yine de kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez diyenlerdenseniz elbette kıyafet tercihinizi siyah renkten yana kullanabilirsiniz. Saflığın rengi olan beyaz, gelinlikten evvel nişan ve söz elbisesi rengi olarak da çok tercih edilmektedir. Beyaza yakınlığıyla bilinen ekru, kırık beyaz ve krem renkler de günümüzde popüler nişan elbisesi renkleri arasındadır. Aşkın rengi olarak da bilinen kırmızı ise bu özel günde oldukça anlamlı bir seçim olabilir. Nişanda ne renk giyeceğinizi ten renginize göre kararlaştırabilirsiniz. Örneğin açık ten rengine sahipseniz saks mavisi, zümrüt yeşili gibi renkler size oldukça yakışacaktır. Buğday tenliyseniz pembe, somon, kirli beyaz renkleri teninize uyum sağlayabilir. Eğer ten renginiz koyuysa kontrast yaratacak olan beyaz, sarı gibi canlı ve parlak renklerle ten renginizi de ön plana çıkarabilirsiniz. Elbisenin rengi yapılacak makyaj tipine göre de seçilebilir. Örneğin toprak tonlarında makyajdan hoşlanıyorsanız uçuk renkteki bir elbise uyumlu olmayabilir. Nişan elbisesi seçerken tek renk mi olmalı sorusu aklınızı kurcalıyorsa buna cevabımız hayır olacaktır. Elbette farklı renklerin kombinasyonundan oluşan kıyafetler de seçebilirsiniz. Elbisenin renginden ziyade doğru kombin edilmesi önemlidir. Her elbise doğru makyaj, saç ve ayakkabıyla tamamlandığında ortaya son derece şık bir görüntü çıkar. Bunun için nişan elbisesi rengi seçerken saydığımız diğer detayları göz önünde bulundurursanız bu özel gününüzde son derece göz alıcı olabilirsiniz.
Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz