Nişan Yüzüklerini Kim Alır?

Evlenmeye karar veren çiftler öncelikle nişan merasimi düzenlerler. Yani evliliğe giden yolda ciddi bir adım atmış olurlar. Evliliğe adımını atarken yapılacak olan nişan için yüzükleri kim alacak sorunu kafaları kurcalar ve bir cevap aranır. Nişan yüzükleri, çiftler tarafından ortak olarak alınabilir. Bu durum biraz adetlere göre de değişebilir. Örneğin bazı yörelere bakıldığında gelinin yüzüğünü damat alırken damadın yüzüğünü ise gelin alır. Bu durum kişilerin mensup olduğu yöreye, hayat tarzlarına ve dünyaya bakış açılarına göre değişkenlik gösterir. Bazı yörelerde yüzükleri damat alabilir. Dolayısıyla nişan yüzüklerini kim alır sorusunun cevabı net değildir ve birden fazla cevabı vardır. Nişan yüzükleri alınırken hangi materyalden alınacağına karar vermek gerekir. Günümüzde yüzükler altın, gümüş ve çelik olarak üç ayrı materyalden üretilmiş şekilde bulunur. Üçü de dayanıklı olsa da altın en çok tercih edilenler arasındadır. Bunun sebebi uzun süre bozulmadan kullanılabiliyor olmasıdır. Yüzüklerin içerisine tarih atılabilir. Çiftler dilerse nişan tarihlerini yüzüklerinin içine yazdırabilirler. Veyahut birbirlerinin isimlerini ya da özel hitaplarını da yazabilirler. Bu tamamen kişilerin kendi tercihine kalmış bir konudur. Nişan yüzükleri ne renk olmalı diye de oldukça düşünülür ve araştırılır. Erkekler genelde pek sarı renk tercih etmezler. Fakat elbette arzu edenler sarı renk erkek alyans kullanabilirler. Sarı olanlar genel itibariyle altın ya da altın suyuna batırılmış olurlar. Gümüş renk olanlar ise beyaz altın ya da direkt gümüş olabilir. Aynı şekilde rodyum kaplama da gümüş renklidir. Çift yüzükleri aynı renk olmak zorunda olmasa da genelde aynı renk olarak tercih edilirler. Gelin ve damat hangi rengin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorsa tercihini o yönde yapmalıdır. Yüzük alırken çiftlerin aklını kurcalayan bir diğer soru daha vardır. Bu da yüzükleri hangi tarafın alması gerektiğidir.

Nişan Yüzüklerini Hangi Taraf Alır?

Nişan yüzüklerini hangi tarafın alacağı birçok yörede fark etmez. Bazılarında ise erkek tarafı almalıdır. Bazı kesimler bunun tam tersini savunur. Çünkü zaten nişan merasimi kız tarafına ait olan bir törendir. O halde neden yüzükleri erkek tarafı alsın diye düşünülebilir. Yüzükler sadece nişanda değil nikâha kadar ve nikâhın sonrasındaki süreçte de takılmaya devam eder. Yani nişan yüzükleri ömürlük olarak düşünülerek alınır denebilir. En azından belli bir kesim bu şekilde düşünerek almaktadır. Değiştirmeyi düşünmez. Düğünü erkek tarafı yaptığı için ve bu yüzükler evliliğin de simgesi sayıldığı için erkek tarafının alması daha doğrudur diye düşünen kesimler söz konusudur. Elbette bu net bir kıstas değildir. Çiftler topluma göre hareket etmek durumunda olmadığı için nasıl istiyorlarsa o şekilde alabilirler. Arzu edilirse ayrı ayrı almak yerine çift olarak ortaklaşa da alabilirler, arzu edilirse de kız müstakbel kocasının erkek de müstakbel karısının yüzüğünü alabilir. Belli bir kanun ya da kıstas bulunmadığından ötürü kişiler bu konuda özgürdürler. Nişan yüzüklerini aldıktan sonra yüzükler nişan merasimiyle takılır. Sonrasında nikah için çıkarılmaz. Ya da nikah için ayrı bir yüzük alınmaz. Bu yüzden nişan yüzüğü tercihi iyice düşünülerek sıkılmadan kullanılacak bir model olacak şekilde seçilmelidir. Örneğin moda olduğu için ya da son zamanlarda revaçta olduğu için bir yüzüğü seçmek ilerleyen zamanlarda kullanım zorluğundan ötürü sıkılmaya neden olabilir. Elbette bu dünyanın sonu değildir. Sonuçta yüzük değiştirilebilir ama yine de nişan zamanı alınan yüzükler manevi olarak da kıymet sahip olduklarından yapılacak tercihin modaya uygun olacak şekilde değil zevke uygun olacak şekilde yapılması gerekir.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683711531,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/nisanlik/nisan-yuzuklerini-kim-alir-3597","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}