Gelin Saç Aksesuarları

Gelin Saç Aksesuarları Önerileri

Birçok kadın gelinliğinin sade ya da ışıl ışıl olduğunu önemsemeksizin gelin saç aksesuarı kullanmayı seçer. Çünkü bu aksesuarlar gelinliğin tamamlayıcısıdır. En özel günde kusursuz görüntüyü tamamlamaya yardımcı olan bu ürünler birbirinden farklı modelde bulunur. Bazı gelinler duvakla beraber kullanırken bazıları ise duvağa alternatif olarak kullanır. Bu yüzden duvak sevmeyen ya da duvakla rahat edemeyen gelinler için adeta kurtarıcı niteliğindedir. Saç süsleri gelin başına göre değişiklik gösterir. Örneğin saçlarınızı açık bıraktığınızda daha iddialı bir saç süsü gelin aksesuarı kullanmanız gerekirken eğer dikkat çekici bir topuz yaptırırsanız daha naif saç tokası kullanmanız gerekir. Gelin saç aksesuarları çeşitleri birbirinden oldukça farklıdır. Gelin tacı çeşitleri, gelin saç bandı çeşitleri ve gelin şapkası çeşitleri de saç aksesuarlarının içinde yer alır.

Gelinlik Tacı Modelleri

Gelin taçları modelleri duvaklı da duvaksız da kullanılabilen gelin saç aksesuarlarındandır. Uzun ve göz alıcı bir duvağınız varsa sade gelin tacı seçenekleri daha uygun olacaktır. Eğer sade bir gelin olacaksınız taşlı gelin taçları gereken hareketi katıp görüntünüzü tamamlayacaktır. Ufak bir nikah merasimiyle dünya evine girmeyi düşünen gelinlere çiçekli gelin taç modelleri oldukça uygun bir seçenektir. Bu tacı tercih ederseniz duvak kullanılmaması önerilir. Çünkü çiçek yeterince büyük bir obje olduğu için duvakla kullanıldığında göze kalabalık ve fazla gelir. Gelin saç bantları çeşitleri de taçlara alternatif olarak kullanılabilir. Bu bantlar da yeterince göz alıcı olduğu için ya sade bir duvak kullanılmalı ya da duvak hiç tercih edilmemelidir.

Gelin Saç Tokası

Gelinlik tercihini yakası işlemeli modellerden yana kullanan gelinler kolye kullanmazlar. Bu tarz gelinliklere en uygun tamamlayıcı saç tokalarıdır. Taraklı gelin saç tokası da bu tarz durumlar içim en kullanışlı ve şık modellerden biridir. Saçın sağ ya da sol yanına takılarak oldukça naif ve asil bir görünüm elde edilir. Salaş topuz eşliğinde kullanılabilir. Aynı şekilde dalgalı saçlarla da uyum sağlayan bir seçenektir. Tüylü gelin saç tokası özellikle kır düğünü yapan gelinler için ilk tercihi oluşturur. Bohem gelinlik giymeyi seçen gelinler bu vintage görünümlerini Helenistik gelin saç tokası ile taçlandırabilir. Sallantılı detaylara sahip olan bu gelin tokası modeli bohem havayı tamamlar.

Gelin Saç Çiçeği

Gelinlerin vazgeçilmezi olan el çiçekleri artık saçlarda da kendini gösteriyor. Gelin saç çiçeği el çiçeğinizin aynısı olabilir. En azından renk tonlarının benzemesi daha hoş bir görünüm ortaya çıkarır. Canlı çiçek gelin saç tokası gibi yapay çiçekli gelin saç tokası modelleri de tercih edilebilir. Fakat canlı çiçek kullanıldığında hemen solup bozulabileceği unutulmamalıdır. Gelin saç çiçekleri farklı boyutlardadır. Uzun saçlı gelinler saçlarının boylarına irili ufaklı olacak şekilde taktırabilir. Bu kullanım özellikle kır ya da plaj düğünleri için düşünülebilir. Bunun dışında elbette salon düğünlerinde de şık çiçek tokalar kullanılabilir.

Kına İçin Gelin Saç Aksesuarları

Kına geceleri düğünden evvel gelin ve ailesi tarafından yapılır. Özellikle düğünü farklı bir şehirde gerçekleşecek olan gelinler düğün tadında kına gecesi yapmayı tercih ederler. Erkek tarafının ya da damadın olmasına gerek yoktur. Yine de mümkünse orada bulunmaları daha doğrudur. Kına gecesinde gelin bindallı ya da sıklıkla kırmızı bir elbise giyer. Özellikle bindallı giyilecekse saçların da yeterince gösterişli olması gerekir. Bunu elde edebilmek için de kına saç aksesuarları kullanılır. Daha çok kırmızı, bordo ve bu tonlarda seçilen kına saç tokaları elbiseye göre farklı tonlarda da seçilebilir. Kına için saç bandı ya da kına saç çiçeği de kullanılabilir. Bindallıyla duvak kullanılmadığı için kına gecesi saç aksesuarı gösterişli bir model olarak seçilse de göze batmayacaktır.

Nişan İçin Gelin Saç Aksesuarları

Kına gecesinden evvel kimi zaman isteme esnasında kimi zamansa farklı bir günde gerçekleştirilen yüzük takma merasimine kısaca nişan denir. Nişanda damat tarafı gelinin evine nişan bohçası ile gelir. Bazı geleneklere göre nişan bohçası nişandan birkaç gün önce teslim edilir. Nişan evde yapılacaksa daha sade bir kıyafet seçilir. Kimi çiftler nişanı bir salon tutarak gerçekleştirir. O zaman daha iddialı ve ağır kıyafetler giyilebilir. Evde yapıldığı takdirde nişan saç tokası sade modellerden olan çiçekli ya da tüllü modellerden seçilebilir. Eğer ağır bir abiye giyiliyorsa taşlı nişan saç bandı kullanılabilir. Nişan saç tokası farklı renklerde ve çeşitlerde bulunur. Elbise ve nişanın gerçekleşeceği ortam baz alınarak uygun gelin saç aksesuarı seçmeye dikkat etmek gerekir.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683712215,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/guzellik-onerileri/gelin-sac-aksesuarlari-3550","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}