Maşa Saç Modelleri

Maşa Saç Modelleri

Özel ya da normal günler fark etmeksizin kadınların gözde saç modeli şüphesiz ki maşalı saçlardır. Bu model saçları olduğundan hacimli gösterip göz alıcı bir görünüm katar. Maşa saç modelleri zor değildir. Zevke göre iri ya da narin dalgalardan oluşabilir. Dalgaların boyutu hangi ortamda kullanacağınıza göre de değişebilir. Yüz şeklinizi, saç tipinizi ve nereye gittiğinizi baz alarak size en çok yakışacak maşa saç modelini kolayca seçebilirsiniz. Örneğin çok küçük yüze sahip olan kişilerin çehresinin saçtan kaybolmaması adına kalın bukleler tercih etmesi yerinde olur. Eğer geniş bir yüze sahipseniz ince bukleleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Tıpkı her şeyde olduğu gibi maşa saç modelleri elde etmenin de kendi içinde püf noktaları vardır. Eğer kıvır kıvır saçlar isteniyorsa saç maşaya tamamen sarılmalıyken doğal dalgalar isteniyorsa saçın uç kısmı maşaya sarılmamalıdır.

Maşa Saç Modelleri Nasıl Yapılır?

Maşalı saçlara kavuşmak için en basit ve ana yöntem bir maşaya sahip olmaktadır. Maşa kalınlığı markasına ve modeline göre değişir. Kalınlığı en az 9 mm olup en fazla 50 mm olmaktadır. Eğer doğal dalgalar istiyorsanız kullanmanız gereken maşa kalınlığı 19 ila 30 arasında olmalıdır. Çok sıkı dalgalar istiyorsanız ince maşaları tercih etmeniz gerekir. Fakat istediğiniz şey daha doğal duran, az sıkılıktaki dalgalarsa kalınlığı yüksek seçmeniz daha doğrudur. Burada saçınızın uzunluğu da önemli bir etmendir. Örneğin maşanın kalınlığı saçınızı saramayacağınız kadar fazlaysa ince maşa kullanmanız gerekir. Sonrasında saçlarınızı tarayarak yine doğal dalgalar elde edebilirsiniz. Kabarık, kendini fazla belli eden bukleler için maşayı sararken maşa yukarı yönde ve dikey bir şekilde durmalıdır. Az kabarık bir model arzulayanlar ise maşayı sardıktan sonra aşağıya doğru dik bir biçimde tutmalı. Retro bir görünüm elde etmek istediğiniz takdirde yapmanız gereken tüm saçı aynı yönde sarmaktır. Aksine, doğal bir görünüm istiyorsanız da her saç öbeği farklı yönde sarılmalıdır. Maşa saç modelleri elde etmek işte bu kadar kolaydır.

Kalın Maşa Saç Modelleri Nasıl Yapılır?

Özellikle gelinler için maşa saç modelleri dendiğinde akla gelen seçeneklerden olan kalın maşalı saçlar yapılması en kolay olan modellerden biridir. Bunun için öncelikle saçları öbeklere ayırmak gerekir. Çok ince olmayan saç tutamları itinayla sarılarak belli bir süre beklenir. Bu süre yaklaşık 10 saniyedir. Sonrasında saçın kabarmaması için maşa aşağı doğru nazikçe çekilir. Tüm saç tutamları aynı işlemden geçirildikten sonra saçların dalgasını koruması için uygun bir sprey sıkılır ve işlem biter.

İnce Maşa Saç Modelleri Nasıl Yapılır?

Saçlar öbeklere çok kalın olmayacak tutamlarla ayrılır. İnce maşa saça dikkatlice sarılır ve yine yaklaşık olarak 10 saniye beklenir. Ardından itinalı bir şekilde maşa saçtan çekilir. Böylece ince ve kıvırcık saçlara kolayca kavuşulmuş olur. İnce maşa saç modelleri kalın olana nazaran daha dikkat çekicidir. Çünkü dalgalar doğallıktan bir nebze uzaktır. Yine de gelinler için maşa saç modelleri arasında yer alan ince maşa iddialı olmayı seven herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilecek bir modeldir.

Kısa Saç Maşa Modelleri

Maşa yapmak için uzun saçlara sahip olmak gerekmez. Eğer saçlarınız kısaysa, maşadan vazgeçmeyin. İnce uçlu maşa ile dilerseniz kalın tutamlarla doğal bukleler elde ederken ince tutamlarla da iddialı dalgalar elde edebilirsiniz. Maşa saç modelleri her saç tipine ve boyuna uyum sağlayabilir. Yeter ki saçınıza uygun maşayı tercih edin. Kısa saç maşa modellerini düğün gibi çok özel zamanlarda kullanabileceğiniz gibi işe giderken ya da günlük hayatınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Maşalı Saçta Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Maşa yaptıktan sonra dalgaların ömrünü uzun tutabilmek adına bazı adımlar atmak gerekir. Özellikle saçları düz olan kişilerin bu adımları atlamaması daha doğru olacaktır. Zira saçın ana yapısı düz olduğu için dalgalar kendini hızla bırakabilir. Bu yüzden maşa saç modelleri yapmadan evvel saça bukle koruyucu kremler sürülebilir. Ardından işleme geçip son olarak da sprey sıkarak dalgaların gün boyu ahenkle dans etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca gün içinde saçlarınıza çok dokunmamak da dalgalarınızın bozulmaması adına önem arz eder.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683712205,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/guzellik-onerileri/masa-sac-modelleri-3532","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}