Kısa Saç Düğün Modelleri

Gelinler İçin Kısa Saç Düğün Modelleri Önerileri

Gelin dendi mi akla hep topuz saçlar gelir. Hatta gelin topuzu diye bir saç modeli dahi kuaförlerde uzun zamandır yerini almıştır. Peki, her gelin uzun saçlı olmak zorunda mıdır? Bu sorunun cevabı elbette “hayır”. Son zamanlarda değişen moda algısıyla beraber gelin saçları da değişime uğradı. Böylelikle yıllardır süre gelen “gelinin saçı mutlaka uzun olur, topuz yapılır” algısı da tarihe karıştı denebilir. Öyle ki kısa saçlı gelin olmak artık normal karşılanıyor ve gelinler arasında oldukça revaçta. O halde şimdi sizlere ilham olacak kısa saç düğün modelleri nelerdir, inceleyelim.

Marjinal Gelinlerin Tercihi: Düğün Kısa Saç Kesim Modelleri

Kısa saç dendi mi akla farklı boylarda saç çeşitleri gelir. Kimi için kısa saç 2 numara saçken kimi için omuz boyundaki saçlar da kısa kategorisindedir. Genel olarak kısa saç modelleri belli başlıdır. Küt saçlar, ense boyu kısa saçlar ve çok kısa saçlar olarak üç farklı boyda çeşidi bulunur. Şimdi hem bu saç ölçülerine hem de tercih ettiğiniz takdirde nasıl kullanabileceğinize daha yakından bakacağız.

  • Küt Kısa Saç Düğün Modeli

Küt saç kulak hizasında ya da ensede düz bir biçimde kesilmiş olan saç modeline denir. Özellikle ince saçlı gelinler rahatlıkla tercih edebilir. Gür saçlı gelinlerde de yüzleri genişse saçların yoğunluğundan ötürü oldukça şık duran bir modeldir. Fakat unutulmamalıdır ki kalın telli saçlar kısa kesildiğinde kabarmaya daha müsaittir. Küt saç düğün için kullanıldığında hafif bukleli ya da yoğun dalgalı olarak şekillendirilmesi tavsiye edilir.

  • Çok Kısa Düğün Saç Modeli

Küçük yüze sahip gelinlerin düşünmeden yaptırabileceği modellerden biri olan erkek tipi kısa düğün saç modeli, çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Bebeksi yüzü olan kişilere olgun bir duruş katar. Aynı zamanda yüz hatlarının güzelliğini de ortaya çıkarır. Kalın telli saçları olan gelinler şekillendirirken hacim verici ürünlere ihtiyaç duymayacaktır. Çok kısa bir boy olduğu için çok fazla şekillendirme yapılması mümkün olmadığından en pratik saç modellerinden biridir denebilir.

  • Orta Kısa Düğün Saç Modeli

Boyun hizasından omuz hizası aralığında boya sahip olan saç çeşidine orta kısa saç denir. Kısa saç düğün modelleri arasından bu modeli seçecek olan gelinler saçları nispeten uzun olacağı için diledikleri şekilde şekillendirme yapabilir. Kalın telli saçlara da ince telli saçlara da oldukça yakışan bir kısa saç çeşidi olmaktadır. Topuz yaptırmaya da müsait olan saç boyu toplanmaya da oldukça yatkındır. Dolayısıyla orta kısa saç boyu seçildiğinde düğün saçı at kuyruğu olarak da tercih edilebilir.

Kısa Gelin Saçı Nasıl Olur?

Çok kısa olmayan gelin saçı topuz yapılabilir. Aynı şekilde her boydaki kısa saç düğün için şık toka ve saç aksesuarlarıyla bezenebilir. At kuyruğu isteyen gelinler düğün için postiş denen yapay saçlardan kullanabilir. Sonrasında pratik bir şekilde çıkarılarak kısa saçlara kolayca yeniden kavuşmak mümkündür. Romantik bir görüntü elde etmek isteyen gelinler şık gelin taçları arasından bir seçim yaparak sade ve hoş görünebilirler. Kır düğünü konseptli bir düğün yapılacaksa saça çiçekten tokalar takılması daha uygun olur. Fakat çiçek kullanıldığı takdirde duvak takılması fazla gelebileceği için duvak kullanacak gelinlerin büyük saç aksesuarlarından uzak durması yerinde bir hamle olacaktır. Nostaljik bir görüntü isteyenler ise saç bantlarını tercih edebilirler. Örneğin alnın ortasından takılan taşlı saç bantları gelinler için şık bir seçenektir. Gelinlikten ziyade gözler yüzümde olsun diyen gelinler içinse en güzel seçim şapkalar olabilir. Şapkalı kısa gelin saç modelleri zarif bir görünüm katarken peri kızı gibi hissetmenize yardımcı olur.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683712209,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/guzellik-onerileri/kisa-sac-dugun-modelleri-3538","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}