Hafif Makyaj Önerileri

Özel davet ve günlerde sade bir görünüm elde eden bayanlar için hafif makyaj modelleri.

Hafif Makyaj Önerileri

Aynaya baktığınızda kendinizi daha güzel görmek ya da ortamla uyumlu olabilmek için sıklıkla makyaj yapabilirsiniz. Özel günlerde ağır, kendini belli eden makyaj stillerini tercih etseniz de günlük hayatta yokmuş gibi makyaj yapmak birçok kadını daha iyi hissettirir. Hafif makyaj önerileri sayesinde daha dinamik görünürken makyajsızmış gibi görünebilirsiniz. Gözaltı morlukları günümüzde kadınların ortak sorunu haline gelen bir problemdir. Onları gizlemek için ağır ürünler kullanmak zorunda değilsiniz. Temiz içerikli sade bir gözaltı kapatıcısını hafifçe sürüp dağıtarak yorgun gözlere elveda diyebilirsiniz. Kirpik kıvırıcısıyla kıvırdığınız kirpiklerinize hafifçe sürdüğünüz rimel sayesinde daha derin ama duru bakışlar kazanabilirsiniz. Göz kaleminizi siyah ya da beyaz gibi belirgin renkler yerine ten rengi olarak seçmek gözlerinizin olduğundan daha canlı görünmesi için mükemmel bir hiledir. Eğer cildinizde lekeler yoksa teniniz için güneş kremi kullanmak yeterli olacaktır. Fakat güneş lekesine ya da yanık lekelerine sahipseniz BB krem gibi hafif formlu ürünler cilt tonunuzu eşitlemek için uygun bir seçim olacaktır. BB yerine ciltteki renk eşitsizliklerini dengelemek adına CC krem de kullanabilirsiniz. İkisi de cilt için üretilen kremlerdir. BB ve CC farkı nedir diye soracak olursanız, biri hafif fondöten etkisi yaratırken diğeri kapatıcılık etkisi yaratmayan daha nazik formüllü bir üründür. Hafif makyaj yaparken ikisinden birini güneş kremini sürdükten birkaç dakika sonra kullanabilirsiniz. Sade makyajda far sürmek pek doğru bir uygulama olmayabilir. Eğer gözkapaklarınızdaki damarlarınızın belirgin oluşundan şikâyetçiyseniz gözaltı kapatıcınızla dengeleyebilirsiniz. Bunun yerine ten renginize en yakın olan farla da bu damarların görüntüsünü hafifleştirebilirsiniz.  Pembe tonlarda allık yokmuş gibi makyaj için olmazsa olmazlardan biridir. Yanaklarınızın kendiliğinden kırmızıymış gibi görünmesini sağlar. Son olarak nude tonlarda bir ruj ya da sade bir parlatıcı kullanılarak hafif makyaj tamamlanabilir. 

 

Sade Makyaj Yapımı

Sade makyaj yaparken her zamanki ya da klasikleşmiş makyaj rutinlerinden uzaklaşmanız gerekebilir. Makyaj dendiğinde akla gelen ilk bölge cilttir. Öncelikle cilt makyajı için hafif alternatifler aramadan evvel yüzünüzün herhangi bir madde sürmek için uygun olup olmadığına emin olmanız daha yararlı olabilir. Yüzünüzde sivilce sorunu varsa bunu tedavi etmeden cilt makyajı yapmak bakterilerin yayılmasına sebebiyet verebilir. Cildinizde herhangi bir cilt sorunu yoksa hafif ten makyajı uygulamasını rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

  • Sade Makyaj için Fondöten

Sade makyaj dendiğinde fondöten kullanımı pek uygun bir tercih olmayabilir. Cilt makyajının vazgeçilmezi olan fondötenler oldukça güçlü içeriklere sahiptir. Gelişen kozmetik sektörü artık daha hafif yapılı ve masum fondöten çeşitleri sunar. Sade makyaj için fondöten seçilirken ten renginizle uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Cilt renginizden daha açık ya da daha koyu tonda bir ürün kullanmanız hoş olmayan görüntü yaratmakla beraber ortaya çıkan makyajın yapay olmasına sebep olur. Hafif makyaj görüntüsü için cilt tonunuza uygun ürün seçmeniz gerekir. 

  • Doğal Kapatıcı

Doğal kapatıcı çeşitleri sayesinde teninizdeki bazı kusurları örtebilirsiniz. Güneşten yanan ciltlerde zaman içinde lekelenme oluşur. Güneş lekelerinden kurtulmak zaman alır. Aynı şekilde yara ya da yanık gibi bazı cilt lekelerini makyajda kapatmak isteyebilirsiniz. Bunun en kolay yolu ağır olmayan kapatıcılar kullanmaktır. Doğal kapatıcı ciltteki renk eşitsizliklerini giderir. Tüm yüzün eşitlenmesini ve aynı renkte olmasını sağlar. Berrak bir görüntü oluşturur. Temiz cildinizin üzerine en sevdiğiniz güneşten koruyucunuzu sürdükten sonra kapatıcı uygulayabilirsiniz. 

  • Aydınlatıcı

Aydınlatıcı makyaj yapanların en sevdiği makyaj malzemeleri arasında yer alır. Işığı yansıtma özelliğine sahiptir. Sade makyaj yapanların da kullandığı bir üründür. Yüzünüzde öne çıkarmak istediğiniz kısımlar neresiyse aydınlatıcı o bölgelere sürülür. Dikkat çekmesini istediğiniz bölge gözlerinizse göz pınarlarınıza ve gözaltlarınıza uygulayabilirsiniz. Eğer elmacıklarınızın görünürde olmasını isterseniz bu bölgeye az miktarda kullanabilirsiniz. Aydınlatıcı genel olarak kaş altı, burun çizgisi, burun ucu, jawline hattı gibi yüzün birden fazla noktasına sürülebilen bir üründür. 

  • Dudak Rengi Rujlar

Makyaj söz konusu olduğunda akla ruj çeşitlerinin gelmemesi imkansız gibidir. Hafif makyaj yapmayı seçtiğiniz günlerde rujunuzu dudak renginize yakın tonlarda kullanabilirsiniz. Genel olarak yoğun bir makyaj olmadığı için sade makyaj yapıldığında dikkat çekici renkler tercih etmek abes kaçabilir. Örneğin kırmızı ya da lacivert gibi iddialı renkler uygun olmayacaktır. Dudak tonunuzdan bir ya da iki ton kadar koyu renk rujlar sürmeyi tercih edebilirsiniz. 

  • Sade Göz Makyajı Yapımı

Gözler kalbin aynasıdır lafınızı hepimiz biliriz. Belki de bu yüzden makyaj yaparken gözlere ekstra önem veririz. Bakışlarımız anlam kazansın fakat çok da yapay durmasın isteriz. Bunun için yapılması gereken aşırı göz makyajından kaçınıp az malzemeyle mükemmele ulaşmaktır. Rimel çeşitleri göz makyajında en önemli yere sahiptir denebilir. Mutlaka kirpik yapınıza uygun bir maskara seçmeniz gerekir. Uzun kirpikleri daha da uzatan ya da hacimli kirpikleri ekstra dolgunlaştıran maskaralar doğal görüntüden uzaklaştıracağı için sade göz makyajı kavramına oldukça uzaktır. 

  • Doğal Tonlu Far Paleti

Rimel sürmeden evvel gözlere arzu edilen canlı görüntüyü verebilmek için far paleti kullanmak gerekir. Göz kapağına sürülen far çeşitleri birçok farklı renkte mevcut olsa da hafif makyaj için kullanılması gereken tonlar bellidir. Doğal tonlu far paleti esmerler için koyu toprak tonları, kumrallar için kahverengi tonları ve sarışınlar içinse pembe tonları olabilir. Sade göz makyajı yaparken far paleti içerisinden birden fazla ton kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hangi tonları bir arada kullanacağınızdır. Göz kapağının iç kısmına en açık renk, ortasına bir iki ton kadar koyu olan renk ve son olarak dış kısmına en koyu renk sürülmelidir. Ardından dağıtma fırçası ile far iyice dağıtılıp aradaki keskin renk ayrımı yok edilmelidir. 

  • Maskara

Far sürüldükten sonra göz makyajının en son adımı olan maskara sürme aşamasına geçilir. Uzun ve düz kirpiklere sahip kişiler kıvırma etkili maskara kullanabilir. Kirpikler kıvrılarak daha belirgin olurken aynı zamanda doğal bir görünüm elde edilmiş olur. Kirpikleri sık fakat kısa olan kişiler için en uygun maskara çeşidi uzatma etkisine sahip olanlar olacaktır. Maskara sürmeden evvel maskara bazı kullanmak rimelin kirpiğe daha çok tutunmasını ve maksimum etki göstermesini sağlar. Bazın ardından birkaç saniye bekleyip sonrasında üzerine rimel sürülebilir. İki kattan fazla sürmemek topaklanmaması adına tavsiye edilir.

 

Sade Makyaj Önerileri

Sade bir makyaj için ilk adım cildin temiz olmasıdır. Yağlı ya da temizlenmemiş cilt üzerinde makyaj düzgün durmayabilir. Mutlaka günlük rutin olarak cilt arındırılmalıdır. Aksi takdirde tendeki kir ve yağ makyajla beraber cilde hapsolarak gözeneklere dolar ve akne gibi çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Cilt arındırıldıktan sonra eşitlenmesi adına ten makyajı yapılabilir. Yüksek kapatıcılığa sahip olan ten makyajı ürünleri sade durmayacağı için hafif makyaj görüntüsü verilmek istendiğinde kullanılmamalıdır. Parıltılı ya da mat bitişli fondöten kullanılabilir. Tenden sonra göz makyajına geçilebilir. Sade göz makyajı ten rengine uyumlu tonların tercih edilerek yapıldığı göz makyajıdır. Bunun için abartılı koyuluktaki renklerden kaçınmak faydalı olacaktır. Bu adımın ardından hafif dokunuşlarla kontürleme ve aydınlatma yapılabilir. Aydınlatıcı ışıltı içermezse daha sade duran bir makyaj elde edilmiş olur. Aynı şekilde kontür yaparken de çok ince ve az miktarda kullanılması gerekir. Ardından allığa geçilebilir. Kahve ya da şeftali tonlarında allık doğal durmayacağı için hafif görünmeyecektir. Pembe allık yoksa pembe bir ruj yardımıyla belirgin yanaklara sahip olabilirsiniz. 

  • Naturel Makyaj

Natural makyaj doğal makyaj olarak bilinir. En doğal makyaj için en hafif yapılı ürünlerden kullanmak gerekir. Örnek verilecek olursa cilde kapatıcı yerine hafif formüle sahip BB kremler ya da CC kremler sürülebilir. Yoğun gözaltı morluklarınızı da ince yapılı olan ve gözaltı kusurları için özel üretilen kapatıcılarla yok edebilirsiniz. Ardından süreceğiniz bir maskara ve renksiz parlatıcı ile son derece natürel bir makyaja kavuşabilirsiniz. 

  • Hafif Günlük Makyaj

Cildi yormamak ve yaşlanmasını geciktirmek için hafif günlük makyaj uygulamak daha sağlıklı bir seçimdir. Günlük makyajda ağır tonlar yer almamalıdır. Kırmızı, cırtlak ya da koyu tonlardaki rujlardan uzak durmak gerekir. Nude ruj olarak da geçen ten rengi çeşitlerindeki rujları kullanmak günlük makyaj için en uygun seçimdir. Kırmızı yanaklar bu makyajda kapatılmayıp doğal allık olarak kullanılabilir. Far kullanmayıp sadece maskara ile makyaj tamamlanabilir. 

  • Dolgun Kaşlar

Kaşlar yüzü etkileyen en önemli kısımlar arasında yer alır. Önceleri ince kaşlar daha revaçtayken günümüzde kalın ve doğala yakın kaşlar rağbet görür. Dolgun kaşlar doğal durduğu için hafif makyaj ile de harika bir kombinasyon oluşturur. Eğer kaşlarınız seyrekse aralarını kaş kalemi çeşitleri ile doldurarak daha dolgun kaş görüntüsü elde edebilirsiniz. Alışık değilseniz başlangıçta gözünüze abes gelebilir. Fakat alıştıktan sonra gür kaş görüntüsünden vazgeçemeyeceksiniz.

Gelinlik Randevusu Al

Hayallerini süsleyen gelinlik için randevu almayı unutma!
İlk defa gelinlik seçimi için randevu almak için formu doldurunuz

Kişisel Bilgileriniz Üçüncü Şahıslarla ve Çözüm Ortaklarıyla paylaşılmaz
KVKK- BAŞVURU FORMU

WhatsApp WhatsApp
X
×
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1683712219,"action_source":"website","event_id":"event.id.123","event_source_url":"https://www.yesimgelinlik.com/blog/guzellik-onerileri/hafif-makyaj-onerileri-3573","user_data":{"client_ip_address":"34.96.146.40","client_user_agent":""}}],"test_event_code":"TEST79575"}